Alles wat je moet weten over meerpuntssluitingen

Alles wat je moet weten over meerpuntssluitingen

Ben jij van plan om op korte termijn te gaan kijken naar een nieuw slot voor je deur om zodoende de veiligheid van je woning te verbeteren? In dat geval is het zeker aan te raden om eens te kijken naar de mogelijkheden. Meerpuntssluitingen zijn sloten die over het algemeen steeds vaker worden aangeschaft. Ben jij benieuwd waar je allemaal aan moet denken en wat dit type slot precies is? Stop dan met zoeken en raadpleeg deze pagina direct voor meer informatie. Mocht je na afloop nog met wat vragen zitten, dan is het aan te raden om contact op te nemen met een specialist.

Wat zijn meerpuntssluitingen nu precies?

Voordat we verder ingaan op de voordelen is het goed om eerst te vertellen wat meerpuntssluitingen nu precies zijn. Meerpuntssluiting is een vorm van een slot waarbij je middels een draai van de sleutel meerdere punten van de deur in het kozijn kan bevestigen. Het voordeel hiervan is dat de deur op meerdere plaatsen is bevestigd waardoor het moeilijker is om bijvoorbeeld in te breken in de woning. Ben jij benieuwd naar de mechaniek van dit systeem? In dat geval is het aan te raden om hierover contact op te nemen met een specialist. Daarnaast kun je ook een aantal informatieve filmpjes op het internet vinden.

Inbrekers maken minder kans met dit type slot

Als we kijken naar veiligheid zijn meerpuntssluitingen ook zeker een goede keuze. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, wordt het slot op meerdere punten in het kozijn geplaatst. Hierdoor is het voor inbrekers ook een stuk moeilijker om bijvoorbeeld de deur te forceren. Echter, er zijn nog wel technieken die het mogelijk maken om de deur te openen, maar deze zijn erg complex. Als je besluit om dit type sloten aan te schaffen, weet je zeker dat je het grootste gedeelte van de dieven buiten je woning hebt. Hierdoor kun jij met een gerust hart op vakantie of naar je werk gaan zonder het gevoel te hebben dat er wordt ingebroken.

Heb je meerdere sleutels nodig?

Veel mensen zijn in de veronderstelling dat je meerdere sleutels nodig hebt om sloten om te draaien. Echter, is dit niet het geval. In het algemeen gaat het om een drietal punten die met elkaar zijn verbonden. Door met de sleutel eenvoudig het slot te draaien, zul je merken dat je alle drie de punten direct draait. Hierdoor zijn meerpuntssluitingen de ideale oplossing als het gaat om gemak in combinatie met veiligheid. Benieuwd hoe dit systeem precies in zijn werking gaat? Raadpleeg dan een slotenmaker voor meer informatie hierover.

Schakel een slotenmaker in voor meerpuntssluitingen

Als je enthousiast bent over meerpuntssluitingen is het aan te raden om altijd een slotenmaker in te schakelen. Je kunt natuurlijk zelf aan de slag gaan met het uitzoeken en het installeren, maar de vraag blijft of je het goede product besteld en deze ook daadwerkelijk goed installeert. Door een slotenmaker in te schakelen weet je zeker dat alles op professionele wijze gebeurt.

Kachel-Haard

Reacties zijn gesloten.