Je interieur leuk inrichten

Je interieur leuk inrichten

Hoe zorg je nou voor een echt leuk interieur? Hoe zorg je ervoor dat je dit jaar niet na 2 maanden je interieur zat bent en weer opnieuw moet beginnen met de inrichting? Dit is een veelgestelde vraag waar ik het vandaag over wil hebben. Het klinkt misschien als een lastige opdracht en als iets wat veel geld gaat kosten, maar dit hoeft lang niet altijd zo te zijn. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een dure, oncomfortabele bank te vervangen door elektrische relaxzetels! Deze heerlijke stoelen zijn perfect voor de film op zaterdagavond, of om op te relaxen na een lange werkdag. 

Maak het echt van jou

Ten eerste is het belangrijk dat jouw interieur echt van jou is. Er zijn zoveel tijdschriften en online pagina’s met informatie over de laatste trends, die elk seizoen weer veranderen en vaak ook nog eens veel geld kosten. Natuurlijk, als een trend perfect bij jouw smaak en het doel van jouw huis past, dan is dat een perfecte kans om het centerpiece van je dromen aan te schaffen! Maar… het kan ook de andere kant opgaan: je kunt je eigen stijl ook verliezen in al deze trends en meningen van anderen. Probeer dit te voorkomen en koop alleen dingen die jij echt mooi vindt, blijf bij jezelf!

Zorg dat je geïnspireerd raakt

Een andere manier dan de trend bladen om in aanraking te komen met de verschillende stijlen die beschikbaar zijn, is door langs meubelwinkels te gaan. Zo zie je wat het aanbod is en kun je, wat misschien nog wel belangrijk is, de meubels in het echt uitproberen. Is de kleur goed? Is de stof mooi en praktisch voor onze nieuwe kat of onze peuter? Zit de nieuwe bank lekker of is hij eigenlijk veel te hard? Allemaal dingen die je jezelf kunt afvragen als je met het gezin in de meubelwinkel staat op zondagochtend. Het perfecte moment om geïnspireerd te raken of misschien juist om knopen door te hakken!

Zorg voor planten

We hebben het nu vooral gehad over het interieur en de meubels zelf, maar de aankleding en afwerking speelt ook een erg grote rol. Zo kun je accessoires voor je huis kopen: een behang wat er echt uitspringt, die ene prachtige lamp die je al jaren wil of misschien een kunstwerk. Maar: dit zit hem ook al in de simpele dingen, zoals het zorgen voor planten in je huis! Planten geven niet alleen een rustgevend en natuurlijk gevoel aan je inrichting, maar zorgen ook nog eens voor frisse lucht! De ideale kandidaten dus voor jouw nieuwe huisje.

Creëer een ruimtelijk gevoel

En als je dan hebt besloten wat je mooi vindt, de auto is volgeladen met meubels en het is tijd om alles op zijn plek te zetten: houd dan in de gaten dat je niet te veel in je huis stopt! Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je een klein huis hebt, waar eigenlijk niet echt een bank in de woonkamer past. In dit geval zou het ideaal zijn om voor jou of jullie beiden een heerlijke relaxzetel kopen ! Nu heeft deze misschien een oubollige reputatie, maar deze heerlijke stoelen zijn tegenwoordig in elke kleur, vorm en stijl te verkrijgen. Kijk dus voor je leuke interieur goed naar jouw smaak en comfort!

Kachel-Haard

Reacties zijn gesloten.