Thuis sporten en ontspannen doe je zo

Thuis sporten en ontspannen doe je zo

Iedereen is tegenwoordig druk, druk, druk en het leven lijkt altijd maar door te gaan. Echter is het juist om die reden belangrijk om tijd voor jezelf te nemen. Even een moment plannen om te sporten en te ontspannen zorgt ervoor dat je lekker in je vel blijft zitten. In dit artikel vertellen we je graag hoe jij thuis kunt blijven bewegen én relaxen. Dat klinkt goed, toch?

Yoga of pilates 

Je zult het vast wel herkennen als ik zeg dat je na een lange werkdag niet altijd zit te wachten op een intensieve workout. De perfecte oplossing hiervoor zijn yoga en pilates. De oefeningen die hierbij horen zijn effectief en gemakkelijk thuis uit te voeren. Doordat je verschillende spiergroepen gebruikt, wordt je lichaam automatisch flexibeler. Het is daarnaast ook een feit dat de houding van je lichaam zich verbetert. Dit is met name ideaal als je veel thuiswerkt. Met een sportmat kun je thuis de oefeningen uitvoeren en hoef je de deur niet meer uit. 

Mediteren 

Als je hoofd na een drukke dag helemaal vol zit, is thuis sporten en ontspannen ontzettend belangrijk. Daarnaast kan mediteren je helpen om die gedachten los te laten. Door te mediteren geef jij jouw hersenen een teken dat ze kunnen ontspannen. Je lichaam zal hierdoor ook vanzelf ontspannen en alle prikkels loslaten. Je krijgt immers gedurende de dag met veel prikkels te maken die allemaal moeten worden verwerkt. Door meditatie zul je minder piekeren en beter slapen. Hoe je wil mediteren, kun je zelf invullen. Of je nu begeleid wilt mediteren of gewoon een rustig muziekje aan wil zetten, je moet doen waar jij je goed bij voelt. 

Wandelen 

Wat ook een ontspannende werking heeft, is wandelen. Wandelen werkt namelijk stressverlagend en dat kun je met een dagelijkse wandeling van 10 minuten al merken. Naast dat wandelen de doorbloeding in het lichaam verbetert en je de nodige calorieën verbrand, verbetert het ook de concentratie en creativiteit. Een voordeel is dat je thuis ook gewoon kunt wandelen op de loopband. Probeer tijdens het wandelen in te gaan op het moment zonder het te laten beïnvloeden door negatieve gedachten. Zo ervaar je minder stress en ben je volledig ontspannen! 

Een warm bad

Na al dat bewegen kan een halfuurtje in een warm bad wonderen doen. Dit kun je doen in bad of je kunt een hot tub kopen en tijdens het ontspannen genieten van de buitenlucht. Zet een rustig muziekje op en schenk een kop thee of koffie voor jezelf in. Zo kun jij na het sporten een heerlijk ontspannen relaxmoment voor jezelf inplannen. 

Kachel-Haard

Reacties zijn gesloten.