Tips voor het inrichten van je slaapkamer

Tips voor het inrichten van je slaapkamer

De slaapkamer wordt door de meeste mensen vaak onderschat, omdat veel mensen zich niet realiseren dat zij hier toch wel heel erg veel tijd in doorbrengen. De slaapkamer is de eerste ruimte die jij ziet en waar jij bent aan het begin van de dag, maar is ook de ruimte waar jij aan het einde van de dag op bed kunt ploffen en de dag fijn af kunt sluiten. Het is daarom wel erg belangrijk dat je de slaapkamer inricht op een manier waarop jij je daar prettig bij voelt en dat het ook echt een fijne ruimte is waar je graag bent. Bedden zijn daarbij echt ontzettend belangrijk. 

Een goed bed halen

Een fijn bed is belangrijk voor een goede nachtrust en is daarbij essentieel voor een goede gezondheid en daarom kun je daar maar beter niet teveel op besparen. Ga daarom goed op zoek naar een bed dat je echt fijn vindt en spreek af dat je een aantal nachten proef kunt slapen om te ontdekken of het bed ook echt fijn is om daar een lange nacht in door te brengen. Zoek daarnaast naar een mooi bed dat helemaal jouw smaak is. Het bed vormt tenslotte de basis van de slaapkamer die je wilt creëren en bepaalt daarmee de sfeer die je gaat vormen. 

Bepaal de wensen en de sfeer

Wil jij bijvoorbeeld een slaapkamer met een hotelsfeer, dan ga je anders een ruimte inrichten dan wanneer jij meer van een bohemian of scandinavisch interieur houdt. Het bed zal er dan al anders uitzien, maar de kleuren in de meeste gevallen ook. Wanneer je het bed daarom gekocht hebt, is het tijd voor de nachtkastjes om die set compleet te maken. Denk eventueel ook aan een tv kast, wanneer je het fijn vindt om lekker tv te kijken op bed aan het einde van de dag en daarbij in slaap te kunnen vallen. Stem dit allemaal goed op elkaar af en bepaal of het in de sfeer past die jij wilt. 

Durf te kleuren

De kleuren zijn ook erg belangrijk voor de ruimte, bepaal daarbij ook welke kleuren jij mooi vindt en welke bij jouw gewenste sfeer zouden kunnen passen. Wanneer jij van lichte kleuren houdt, dan houdt je de ruimte vaak veel ruimtelijker en lichter, maar wanneer jij wel van wat donkerdere ruimtes houdt en daar warmte in vindt, dan zou je bijvoorbeeld kunnen besluiten om een deel of een heel plafond mee te verven. Door te zorgen voor fijne verlichting creëer je een fijne balans en een fijne sfeer waar jij je prettig kunt gaan voelen. Vergeet niet dat je een muur toch weer snel over kunt verven wanneer het anders is dan gehoopt. 

De finishing touch voor je slaapkamer

Koop een lekker kleed voor naast je bed wanneer je het niet fijn vindt om met je voeten direct op een koude vloer terecht te komen en neem accessoires mee wanneer je deze tegenkomt tijdens de zoektocht naar de meubels en je deze mooi vindt. Veel accessoires of kussens zul je vanzelf tegenkomen en ga daarom niet altijd te specifiek op zoek. Vergeet niet om er een persoonlijke touch aan de ruimte toe te voegen en koop een fijn dekbed die bij de ruimte past om zo te zorgen dat alles een geheel is. 

Kachel-Haard

Reacties zijn gesloten.