Zo kies jij het juiste soort aquarium

Zo kies jij het juiste soort aquarium

Wil jij graag een aquarium kopen, maar heb jij geen idee waar je moet beginnen? Als je pas net komt kijken in de onderwaterwereld van aquariums snappen we dat het best lastig is om een keuze te maken. Je wilt tenslotte geen beginnersfouten maken. Om jou een beetje op weg te helpen, vertellen we je alles over de verschillende soorten aquaria en waar je op moet letten bij de aanschaf. 

Een koudwateraquarium 

Het soort aquarium dat het meest geschikt is voor beginners, is een koudwateraquarium. Je hoeft namelijk niet de temperatuur constant in de gaten te houden, omdat je geen verwarmer nodig hebt. Ook heb je bij een koudwateraquarium minder waterplanten nodig dan bij een tropisch aquarium voor tropische vissen. Eén van de meest bekende koudwateraquarium is een aquarium met goudvissen. Als jouw aquariumhobby daarnaast net van start gaat, is het zeker aangeraden om te beginnen met goudvissen. Dit komt omdat goudvissen over het algemeen sterker zijn dan vele andere vissoorten. Wil jij liever een aquarium met een exotische uitstraling? Dan is een tropisch aquarium meer iets voor jou. 

Een tropisch aquarium

Het klinkt misschien logisch, maar in een tropisch aquarium zwemmen tropische vissoorten. Het is hierbij belangrijk om te weten dat deze vissen leven in warme gebieden op aarde. Om die reden moet het water van een tropisch aquarium op de juiste manier worden verwarmd. Als je als beginner wil kiezen voor een tropisch aquarium, kies dan voor een groter aquarium van meer dan 100 liter. Door te kiezen voor een groter aquarium, zijn de foutjes die je maakt van minder grote invloed op het water. Een groot voordeel van een tropisch aquarium is dat je grote keuze in mooie, kleurrijke vissoorten hebt. Een tropisch aquarium Aqua Leven geeft jouw woonkamer in ieder geval een tropische touch. 

Een zeewateraquarium 

Een aquarium die wellicht minder geschikt is voor een beginner, maar we nog wel graag willen benoemen, is een zeewateraquarium. In tegenstelling tot een tropisch aquarium, wordt een zeewateraquarium gevuld met zout water. Ook heb je speciale apparatuur nodig om het zeewater na te maken zoals een osmose-apparaat en een eiwitafschuimer. Een groot voordeel aan een zeewateraquarium is dat het een natuurlijke uitstraling heeft en het door alle decoratie echt tot leven komt. Daar komt wel bij kijken dat het aquarium een stuk duurder is dan de andere soorten aquariums en specifieke kennis vereist. 

Kachel-Haard

Reacties zijn gesloten.